Suvi Teräsniska @ Jyväshovi & Himos Areena 4.-5.4.2014

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014Vihdoin oli vuorossa kauan odotettu viikonloppu Suvi Teräsniskan kahdella peräkkäisellä keikalla Jyväskylän suunnalla! Perjantai-illan keikka oli Jyväskylässä ja lauantain Himoksella. Muutamia samoja kasvoja näkyi kummallakin keikalla, ja jotkut varmasti innostuivat Jyväskylän keikan nähtyään myös lähtemään Himokselle seuraavana päivänä.
Jyväshovin keikka oli fiilikseltään uskomaton! Se ilo ja onnellisuus mikä lavalta välittyy, viestii sen kuinka Suvi ja pojat nauttivat työstään. Koko porukka yhtä hymyä koko keikan ajan! Heti heidän saapuessaan lavalle tuli fiilis että tästä keikasta tulee todella huikea, ja sitä se olikin. Yleisö oli mukana alusta lähtien ja yhteislaulua kuului joka kappaleen kohdalla, ilman Suvin pyyntöäkin. Kappaleita uran alusta tähän asti, johon kuului myös Yön ja Juha Tapion tuotantoa. Täydellinen elämä toimii yhteislauluna todella hyvin. Viimeisen kappaleen, eli Jos menet pois, soidessa tuli hyvä fiilis siitä että tätä samaa saa kuulla jo huomisen puolella lisää.


Suvi kiitti yleisöä suuresti keikalla todeten "Jyväskylä ei petä koskaan", ja tämän vuoden joulukonsertti-kiertueen tiimoilta Suvi vähän lupaili että taitaa myös Jyväskylä olla listalla. Jyväshovissa yleisö pääsee todella lähelle lavaa ja artistia. Keikan intiimi ja läheinen tunnelma vaikutti myös varmasti illan fiilikseen. Välillä meno on vauhdikasta ja toisinaan taas rauhoitutaan kuuntelemaan vähän haikeidenkin kappaleiden sanomaa. Rumpali Mikko oli ainakin ihan vauhdissaan ja hänen rumpukapuloiden heittelyä ja hyppelyjä rumpujen päältä sai yleisö hymyillen katsoa!


Himos Areena oli paikkana täysin erilainen verrattuna Jyväshoviin. Se muistuttaa lähinnä festarilavaa, sijaiten isoissa sisätiloissa. Paikka aukesi klo 22 ja moni odotti varmasti keikan alkavan puoliltaöin, mutta se alkoikin jo klo 23. Yhtäkkiä alkoi tuttu intro soimaan ja lavan edusta täyttyi nopeasti. Oli toisaalta iloinen yllätys, että keikka alkoi näin ajoissa! Yleisöä saapui paikalle jatkuvasti lisää koko keikan ajan, mutta suurin osa kyllä näki keikan ainakin lähes kokonaan vaikkakin keikan aloitusaika oli luultua aiemmin.

Himoksella oli yleisössä pukeuduttu myös erilaisiin teema-asuihin ja Suvi ihmetteli miksi niin monilla oli aurinkolasit päässä. Niinpä hän otti itsekin lavan reunalta omat aurinkolasinsa ja laittoi ne hetkeksi päähänsä. Ei tainnut kyllä häikäistä, mutta olihan ne nyt aika tyylikkäät! Salaa toivoin mielessäni, että tällä keikalla kuultaisiin myös Yön Laulu rakkaudelle, koska sitä ei hetkeen ole keikoilla kuultu. Iso positiivinen yllätys oli, kun se juuri tällä keikalla soitettiin! Sen biisin aikana on aina niin hyvä meininki ja se on suurelle osalle tuttua Yön tuotantoa. Siinä päästettiin ääneen naiset ja miehet erikseen. Yhteislaulu onnistui molemmilta kiitettävästi ja sai ehkä ne vähän ujommatkin laulamaan mukana!

Yön kappaleen yhteydessä Suvi mietti omaa ensiesiintymistään kyseisellä lavalla. Hän muisteli, että olisi esiintynyt siellä Yön kanssa tai sitten ihan omalla keikalla Iskelmäfestareilla vuosia sitten. Myös tänä kesänä Suvi on yksi Iskelmäfestareiden esiintyjistä. Fiilis ja tunnelma olivat kyllä täälläkin katossa, mutta ehkä Jyväshovissa entistäkin huikeampi. Oli todella kiva nähdä kaksi hyvin erilaista keikkaa ja keikkapaikkaa.


Bändin kosketinsoittaja Matti otti kuvan yleisöstä ja Suvista Himoksen keikan yhteydessä. Suvi sanoi, että otetaan kuva niin saadaan se sitten laitettua Instagramiin, jonka jälkeen totesi naurahtaen että tai no ei sitä sinne tarvitse laittaa. Kuitenkin se sinne ja Facebookiin lisättiin ;)


Suvin ja bändin iloisuus ja energisyys saa hymyn helposti tarttumaan myös keikkayleisöön, ja yleisö oli täysin liekeissä näistä molemmista keikoista. Laulaen ja mukana fiilistellen yleisö saa paljon irti keikasta. Tällä tavalla myös Suvi ja bändi saavat ansaitsemaansa palautetta työstään. Täydelliseen elämään kuuluu yhtenä osana ihana mahdollisuus kiertää näitä keikkoja. Tästä viikonlopusta sai taas niin paljon energiaa ja hyvää fiilistä arkeen! "Meil on täydellinen elämä, täynnä laulun aiheita..".

Teksti: Rita Nyman
Kuvat: Tiia Santavirta / Tiia Santavirta Photography

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© TIIA SANTAVIRTA. Design by Fearne.