Vain elämää @ Barona Areena, Espoo 30.12.12

maanantai 31. joulukuuta 2012

Huikean suosion tänä syksynä saavuttanut Vain elämää on ollut suosittu niin televisiossa, levymyynnissä kuin nyt live-konsertteinakin. Tähdet ensimmäisellä kaudella olivat Jari Sillanpää, Kaija Koo, Nipa Neumann, Katri Helena, Jonne Aaron, Erin ja Cheek. Seitsemän huippuartistia samassa projektissa mukana oli jättimenestys! Ensimmäiseen konserttiin (28.12.) liput myytiin välittömästi loppuun ja sama juttu nyt sunnuntain (30.12.) konsertissa. Barona-areenalle mahtuu n. 8000 ihmistä, joka on huima määrä! Silti varmasti monet halukkaat jäivät ilman lippua.Lavalle oli laitettu pitkä pöytä, jonka ääreen artistit tulivat istumaan. Samaan tyyliin kuin tv-sarjassa, pöytä jonka ääressä artistit illastivat. Tämä sopi hienosti kokonaisuuteen ja loi kyseisen sarjan tunnelmaa. Sivuille oli asetettu isot screenit, jonka kautta voi myös seurata konserttia. Konsertti alkoi hieman myöhässä, varmaan myös siksi koska autoilla tuleville varsinkin oli hirveät ruuhkat ja suuri osa porukasta ei ollut vielä ehtinyt paikalle. Kesken konsertin monet ihmiset siinä sitten saapuivatkin paikoilleen myöhässä.

Show'n laittoi käyntiin Jari "Siltsu" Sillanpää kappaleella Liekeissä. Aloitus konsertille oli huikea ja heti ymmärsi että mitä mahtavuutta on edessä seuraavat kolme tuntia. Yleisö syttyi heti ja hurrasi ja taputti valtavasti. Sellainen tietty jännittyneisyys lähti heti alussa pois. Tämän jälkeen Jari esitteli kaikki Vain elämää konsertin tähdet. Taustalla pyöri videopätkiä Vain elämää tv-sarjasta.

Jokainen artisti lauloi ohjelmassa tutuksi tulleita kappaleita ja niitä hittibiiseiksi muodostuneita biisejä oli sijoitettu tasaisesti koko konsertin ohjelmistoon. He kävivät samalla myös keskustelua keskenään sekä yleisön kanssa. He kertoivat itselleen tärkeitä tarinoita kappaleiden takaa, joita yleisö kuunteli kiinnostuneina. Paikalle oli tullut jokaisen artistin faneja, sukulaisia ja tuttavia. Milloin yleisöstä kuului "Nipa on ihana!",  "Cheek on paras!" ja paljon muuta.

Yleisöä otettiin todella hyvin mukaan ja Kaija pyysikin ennen Pariisi-Helsinki kappaletta yleisöstä vapaaehtoista mieshenkilöä saapumaan lavalle. Ensin vapaaehtoista ei meinannut löytyä, mutta yleisöstä löytyi kuitenkin ainakin yksi rohkea mies. Kaija pyysi tätä piirtämään hänelle viikset sekä avustamaan vaatteiden laitossa. Josta Jari vetikin omat johtopäätökset ja nauratti yleisöä. Spontaanit jutut ja vitsit olivat myös hienoja kokonaisuuden kannalta. Kuten myös se, että Jari ja Kaija olivat ostaneet Cheekille aivan uuden makuupussin, sarjaa katsoneet varmaan tietävät syyn miksi ;) Makuupussi oli Praada-merkkinen, eihän vähempi kelpaisi Cheekille heidän sanojensa mukaan. Huomatkaa tuo ylimääräinen a-kirjain ;)

Konsertissa vaihdettiin nopeasti tunnetilasta toiseen. Kuunneltiin Erinin herkkiä ja kauniita tulkintoja kuten Vasten auringon siltaa ja Cheekin räppäystä Tinakenkätytöstä sekä Nipan raskaampaa versiota Anna mulle tähtitaivas -kappaleesta. Jonne Aaronin herkkä tulkinta Kylmä ilman sua kappaleesta päättää ensimmäisen osion.

Noin puolen tunnin väliajan jälkeen artistit istuvat jälleen pöydän ääreen ja Katri Helena aloittaa kappaleella Olen elossa taas. Jonne meinasi välillä unohtua ennen lauluvuoroaan pöydän ääreen ja muut artistit vitsailivatkin että hän nukkuu siinä. Muutamaan otteeseen ennen Jonnen lauluvuoroa näytettiin videoita Satulinnasta, joissa Jonne kertoi herkkiä tarinoita. Nipan laulaessa Tuhlaajapoikaa muut saapuivat taustakuoroksi. Joidenkin kappaleiden aikana oli ihanaa, kun myös kappaleiden alkuperäiset esittäjät menivät lauluvuorossa olevan avuksi.  Se hyvä fiilis mikä oli seitsemän artistin keskuudessa välittyi kyllä yleisöönkin. 

Muunmuassa Erin pyysi yleisöä kesken konsertin nostamaan kännykät ylös ja laittamaan niistä valot päälle. Se hieno tähtitaivas mikä muodostui 8000 ihmisen keskuudessa oli sanoinkuvaamaton! 

Kappalevalinnoillaan konserttiin he olivat onnistuneet loistavasti! Päästiin kuulemaan Jonnen ja Erinin herkkiä tulkintoja, Jarin räppäämistä, Nipan, Katrin ja Kaijan aivan uusia versioita sekä Cheekiltä jotain muutakin kuin räppäämistä. Jarin leppoisat jutut ja vitsit olivat suosittuja ja kaikki artistit kiittelivät paljon yleisöä positiivisesta vastaanotosta ja siitä että ohjelman jälkeen heitä on ymmärretty paremmin. Siinä pöydän ääressä kilisteltiin ja naurettiin sekä myös herkistyttiin. Kun kaikki artistit olivat lavalla pöydän ääressä se loi yleisöönkin sen tunnelman, että tässähän tunnetaan hyvin ja ollaan kaikki melkeinpä kuin siellä Satulinnassa. Jos jokainen olisi käynyt lavalla kääntymässä vain omalla lauluvuorollaan ja muuten viihtynyt takatiloissa se olisi ollut kokonaisuuden kannalta aivan erilainen. Jonne heitteli yleisöön omenoita ja päärynöitä lavalta ja useat yrittivät niitä ottaa kiinni. Cheek taas käytti lavan kokoa hyväkseen ja hyppi sinne ja tänne ja juoksi myös yleisön seassa.

Erinin Mitä tänne jää veto räjäytti kyllä koko show'n! Kyseinen kappale äänestettiinkin jossain äänestyksessä ohjelman parhaaksi tulkinnaksi. Ja parhaimmistoon se kuuluukin.  Siitä välittyy ihana hyväntuulisuus. Cheek tuli Erinin kanssa sitä kappaleen lopussa laulamaan. Toinen show'n räjäyttäjä oli Cheekin Puhelinlangat laulaa joka olikin konsertin "viimeinen" kappale. Se oli hienoa nähdä kyseisen ohjelman aikana kuinka artistit poistuivat omalta mukavuusalueeltaan ja kokeilivat aivan uusia sovituksia ja kappaleita! Katri Helenan tulkitsema Vanha nainen hunningolla oli yleisön mieleen ja sai valtaisat aplodit. 

Huikeiden taputuksien ja vislauksien jälkeen Katri ja Jonne saapuivat yhdessä lavalle laulamaan vielä ohjelmassa tutuksi tulleen Believe kappaleen, johon oli sanojakin suomennettu. Sen jälleen vielä koko porukka tuli laulamaan yhdessä, minkäs muunkaan kappaleen kuin tunnuskappaleen Vain elämää. Tähän päättyi upeakokonaisuuksinen konsertti!


Perjantaina järjestetyssä ensimmäisessä konsertissa oli ollut levypalkintojen (multiplatinalevyt) jakoa artisteille. Sekä Vain elämää että Vain elämää jatkuu levyt ovat myyneet ennätyspaljon! Ensimmäisessä konsertissa perjantaina oli myös kuultu muutama encore-kappale enemmän kuin tänään. Tänään jäi kuulematta mm. Unta en saa sekä Rakastuin mä looseriin. Hieman harmitti niiden ihmisten puolesta, joilla ruuhkan takia jäi näkemättä useampikin kappale konsertin alusta.

Saa nähdä järjestetäänkö tulevaisuudessa vielä tällaisia konsertteja tällä kokoonpanolla. Halukkaita katsomaan riittäisi aivan varmasti! Ei voi kyllä muuta sanoa kuin että konsertti oli upea elämys. Hieno päätös vuodelle 2012 sekä artisteille että yleisölle. Kuultiin upeita tulkintoja, hauskoja juttuja kuin myös herkkiä tarinoita. Konsertin rento fiilis, hyväntuulisuus ja upea tunnelma loivat mahtavan kokonaisuuden. Äänentoisto oli loistava ja meni kyllä kylmänväreitä moneen otteeseen! Taisipa kotimatkalla monella soida juuri ilmestynyt Vain elämää -jatkuu levy. Näitä konsertteja näkisi kyllä mielellään lisää!! Itse sain joululahjaksi lipun tänne ja näin mahtavaa joululahjaa en olisi edes voinut kuvitella! Olisin muuten yhtä todella hienoa kokemusta köyhempi!

Konsertin biisilista:

(1. setti)
-Liekeissä (Jari Sillanpää)
-Satulinna (Jonne Aaron)
-Won't let go (Kaija Koo)
-Anna mulle tähtitaivas  (Neumann)
-Autiotalo (Katri Helena)
-Vasten auringon siltaa (Erin) 
-Kaduilla tuulee (Cheek)
-Pariisi-Helsinki (Kaija Koo)
-Bum bum bum  (Neumann)
-Nahkatakkinen tyttö (Erin)
-Vanha nainen hunningolla (Katri Helena) 
-Tinakenkätyttö (Cheek)
-Kaunis, rietas, onnellinen (Jari Sillanpää)
-Kylmä ilman sua (Jonne Aaron)

(2. setti)
-Olen elossa taas (Katri Helena)
-Syytön (Jonne Aaron)
-Levoton tuhkimo (Cheek)
-Tuhlaajapoika  (Neumann) 
-Mennään hiljaa markkinoille (Kaija Koo)
-Jealous sky (Jari Sillanpää)
-The moment of our love (Neumann)
-Rio ohoi (Jonne Aaron)
-Mitä tänne jää (Erin)
-Jos mä oisin sä (Katri Helena)
-Nuoruus on seikkailu (Jari Sillanpää)
-Vapaa (Erin)
-Vanha sydän (Kaija Koo)
-Puhelinlangat laulaa (Cheek)
-Believe (Katri Helena & Jonne Aaroon
-Vain elämää (Koko porukka)

HUOM! Huomenna julkaistaan jättikokoinen kuvagalleria perjantain keikalta.

Teksti: Rita Nyman
Kuvat: Tiia Santavirta (28.12. keikalta)

1 kommentti

  1. - Todella hienoja valokuvia olet ottanut ja olet todella huippu valokuvaaja!!! Kiitos näistä! :)

    VastaaPoista

Latest Instagrams

© TIIA SANTAVIRTA. Design by Fearne.